MDEC to provide funding facilitation support for startups

Bernama - English, 11 March 2021

KUALA LUMPUR, March 11 -- The Malaysia Digital Economy Corp (MDEC) has announced two funding facilitation initiatives for 2021, namely Founders Grindstone, a capacity-building programme for startups, and Investor Matching, which aims to match startups with venture capitals (VCs).

MDEC sedia kemudahan pembiayaan bagi menyokong pemula niaga

Bernama - Malay, 11 Mac 2021

KUALA LUMPUR, 11 Mac -- Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) mengumumkan dua inisiatif kemudahan pembiayaan bagi 2021 iaitu ‘Founders Grindstone,’ program pembinaan kapasiti untuk syarikat pemula niaga dan ‘Investor Matching’ untuk pemadanan syarikat pemula niaga dengan modal usaha niaga (VC).

Kerajaan memahami kepentingan FDI - Tengku Zafrul

Astro Awani, 7 Januari 2021

KUALA LUMPUR: Malaysia mempunyai tarikan sebagai destinasi untuk perniagaan dalam komuniti global dan kerajaan memahami kepentingan untuk menarik pelaburan, kata Menteri Kewangan Datuk Seri Tengku Zafrul Abdul Aziz.

Govt understands importance of FDI - Tengku Zafrul

The Edge Markets, 7 January 2021

KUALA LUMPUR (Jan 7): Malaysia has been positioned as a place for business in the global community and the Government understands the importance of attracting investments, said Finance Minister Datuk Seri Tengku Zafrul Abdul Aziz.

Penjana Kapital berjaya tarik pelaburan 8 pengurus dana teroka

MYKMU.NET, 14 December 2020

KUALA LUMPUR: Penjana Kapital Sdn Bhd (Penjana Kapital) berjaya menarik lapan pengurus dana teroka (VC) dari Amerika Syarikat (AS), Korea Selatan, China, Indonesia dan Singapura untuk melabur dalam syarikat pemula atau ‘startup’ Malaysia.

Penjana Kapital tarik lapan pengurus dana modal teroka global

Sinar Harian, 14 December 2020

KUALA LUMPUR - Penjana Kapital Sdn Bhd (Penjana Kapital) telah berjaya menarik lapan pengurus dana modal teroka (VC) dari Amerika Syarikat, Korea Selatan, Indonesia dan Singapura untuk melabur dalam dalam syarikat permulaan Malaysia sebagai sebahagian daripada Program Dana Penjana Nasional yang bernilai RM1.2 bilion.